Trump har valt en pro-vaccin chef för CDC

I Trumps presidentkandidat-kampanj lovade han att se över om det fanns någon länk mellan vacciner och autism och enligt en överenskommelse med vaccinskeptikern Robert Kennedy, Jr.,  lovade han att starta en regeringspanel som tittade över frågan. Vita huset bestred senare påståendet, men Kennedy, Jr., sade att han fortfarande hade presidentens stöd.

Nu verkar Trump emellertid ha gjort en ko-vändning, han har nämligen utnämnt Dr Brenda Fitzgerald som chef för CDC, och hon kommer att ansvara för USA: s vaccinationspolitik. Positionen kräver inget godkännande av senaten. Hennes utnämning kommer sannolikt som en lättnad för medicineliten efter rädslan som uppkom när Trump signalerade en förändring av vaccinationspolitiken, och tog upp att kopplingen till autism måste utredas ytterligare.

I många offentliga uttalanden har Fitzgerald stöttat vaccinering. I april sade Fitzgerald i ett uttalande att ”vaccinering är det bästa sättet att skydda spädbarn och barn från barndomssjukdomar, som kikhosta och mässling som kan vara livshotande i unga åldrar och att inget barn ska behöva drabbas av en sjukdom som kan förebyggas av vaccin.”

Inför nomineringen skickade Antivaccin-gruppen Autism ett öppet brev till president Trump och uppmanade honom att dra tillbaka nomineringen för Fitzgerald på grund av hennes hållning i vaccinfrågan. I brevet tog webbplatsens redaktör Jake Crosby upp Trumps kampanjlöfte och påpekade att Trump hade lovat att undersöka vaccinsäkerheten och han påpekade även att ”många röstade för dig inför det här valet på grund av dessa löften”.

Dessförinnan hade Trump utnämnt Scott Gottlieb till chef för FDA – Gottlieb som har gått ut med att varje koppling mellan vacciner och autism, skulle ha avslöjats som falskt. Detta har ytterligare upprört de föräldrar som har trott på att Trump skulle stå för sina kampanjuttalanden och göra en seriös undersökning av saken. Många föräldrar vittnar om att deras barn har fått autism efter vaccinering. Antalet autismfall i USA har ökat explosionsartat. Det första fallet av autism uppstod 1931, sedan dess har det ökat lavinartat.

Det är vår absoluta övertygelse att vaccinering en dag kommer att erkännas som den största medicinskandalen i historien. I synnerhet när det finns forskning hos CDC som visar att det faktiskt finns en koppling till autism.

The Farmacys foto.

Källa: http://www.fiercepharma.com/vaccines/trump-administration-picks-pro-vaccine-cdc-director